نکات استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی (EMG)
آزمایشگاه اختلالات حرکتی دانشگاه تریبت مدرس مجهز به 16 کانال ای ام جی از شرکت myon می باشد. برای داده برداری میتوان از نرم افزارهای Nexus, EMGandMotionTools, EasyEMG استفاده کرد. فرکانس داده برداری دستگاه قابل تغییر است ولی به طور پیش فرض روی 1200 تنظیم شده است. برای انجام تست ای ام جی به نکات زیر توجه کنید:
* کانال های EMG را با فاصله کمتر از 2 سانتی متری از هم قرار دهید در صورتی که سطح مقطع الکترود ها به گونه است که فاصله دو سر سیم بیش از این مقدار می شود، قبل از تست با قیچی اطراف الکترود ها رو ببرید تا این فاصله رعایت شود.
الکترود ها رو به گونه ای روی پوست بچسبانید که سیم های ای ام جی پیچیدگی نداشته باشد. دراین صورت احتمال کنده شدن الکتود ها از پوست در طول تست بیشتر میشود و در دراز مدت باعث آسیب سیم های EMG میگردد.
الکترومایوگرافی عضله دست. کانال های EMG باید در راستای عضله، با فاصله کمتر از 2 سانتی متر و روی پوست تمیز قرار گیرند. گیرنده آبی رنگ دستگاه باید با چسب دو طرفه روی پوست فیکس شود. به نظر شما کدام EMG درست چسبانده شده؟!
* قبل از انجام تست، مشخص کنید که طبق یک الگوی منطقی کدام کانال ای ام جی مربوط به کدام عضله باشد والگوی مشخص شده را در همه تست ها تکرار کنید. در طول تست ها، در چسباندن شماره کانال به عضله تعیین شده، دقت کنید. مثلا اگردرابتدا تعیین کردید کانال یک مربوط به عضله سمت چپ شکمی است وکانال دو مربوط به عضله سمت راست شکمی، ازجابه جا چسباندن کانال ها خودداری کنید.
* نظم و دقت در مرحله داده بردای باعث میشود در پردازش داده های ای ام جی احتمال خطا کاهش یابد و کار کردن با داده ها گیج کننده نباشد.
* در صورتی که تست حداکثر فعالیت عضله میگیرید بسته به پوزیشنی که لازم است فرد بگیرد، (نشسته – به پشت خوابیده- به روخوابیده …) ترتیب تست ها رو مشخص کنید. این مسئله در رابط با افراد سالمند که انجام دادن حرکات روزمره برایشان دشوار است حائز اهمیت است. مثلا بهتر است تست های مربوط به عضلات ساق و ران که فرد دمر خوابیده همزمان گرفته شود. در نهایت اسم مناسبی را برای هر فعالیت مشخص کنید. مثلا APF میتواند عنوان تست Ankle Plantar Flexion باشد
تنظیم کانفیگوریشن اولیه برای کانال های ای ام جی در نرم افزار EMGandMotionTools